Om het Democratiefestival was veel te doen, nu is er vooral veel te doen

VIDEOHet eerste en veelbesproken Democratiefestival is begonnen. Op dag 1 was het niet zo rustig als gevreesd werd, en waren de bezoekers erg positief. ,,Dit kan de komende jaren uitgroeien tot echt iets moois.”

,,We zijn hier verplicht voor school”, zeggen vier leerlingen van het Nijmeegse Mondial College. ,,Maar we hadden het erger verwacht, het is best leuk tot nu toe.” Hier, dat is het Democratiefestival in Nijmegen, dat vanmorgen van start is gegaan en tot en met morgen duurt.

Over het festival, de eerste van zijn soort in Nederland, was veel te doen afgelopen week. Met ruim een miljoen euro liepen de kosten flink in de papieren, terwijl de zevenduizend gratis kaarten niet in trek waren bij het publiek.

Die lasten worden grotendeels gedragen door het ministerie van Binnenlandse Zaken, dat het evenement samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten organiseert.  Ook de provincie Gelderland gaf subsidie. Ambtenaren in het hele land kregen toestemming om hun werkdag op het terrein in Veur-Lent door te brengen. Er werd zelfs busvervoer geregeld.

Het Democratiefestival langs de Waal in Nijmegen.
Volledig scherm
Het Democratiefestival langs de Waal in Nijmegen. © Tom Hessels
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.