Volledig scherm
© Paul Rapp

OM in beroep tegen vrijspraak uitbuiting door ‘loverboy’

ARNHEM – Het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan tegen de vrijspraak van mensenhandel voor de 25-jarige vermeende loverboy D’Angelo S. uit Nijmegen.

Dat meldt officier van justitie M. Noordzij. Anders dan voor de rechtbank staat voor hem vast dat de Nijmegenaar zich schuldig maakte aan seksuele en financiële uitbuiting van zes jonge, kwetsbare vrouwen. Daarnaast heeft de verdachte volgens hem een veertienjarig meisje seksueel uitgebuit en nog twee vrouwen opgelicht. Dit alles tussen 2014 en 2017. Hij eiste vorige maand vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen de verdachte.

Onvoldoende bewijs

De rechtbank zag onvoldoende bewijs voor de uitbuiting. Ze legde de Nijmegenaar wel tweeënhalf jaar cel op voor ontucht met het veertienjarige meisje en de oplichting van twee jonge vrouwen.

De officier van justitie begrijpt met name niet hoe de rechtbank voorbij kon gaan aan de seksuele uitbuiting.

Dingen voor zijn gewin

Volgens hem is de verdachte systematisch te werk gegaan in de manier waarop hij jonge, kwetsbare vrouwen benaderde, ze verliefd op hem liet worden en vervolgens dwong dingen te doen voor zijn gewin. Maar de rechtbank ziet geen bewijs dat de man seksuele relaties aanknoopte met het doel ze uit te buiten.

De verdachte legde contact met de vrouwen op datingsites of via kennissen. Hij had seks met ze en nam ze soms al op dag één mee naar een telefoonwinkel waar de vrouwen dan een abonnement afsloten en de telefoon aan hem afstonden. Hij haalde ze over met een verhaal dat hij iemand kende die het abonnement weer van hun naam af kon halen.

Kwetsbare vrouwen

De rechtbank vond dat de vrouwen zelf hadden moeten doorzien dat het verhaal niet klopte. Bij twee slachtoffers ging hij zo ver in zijn leugens en gaat het om dusdanig kwetsbare vrouwen dat de rechtbank wel vindt dat sprake is van oplichting.

Dat de man de vrouwen zou hebben gechanteerd met seksfilmpjes die hij stiekem zou hebben gemaakt, ziet de rechtbank niet.

Wel sprak ze in haar vonnis zorgen uit over de respectloze manier waarop de Nijmegenaar omgaat met vrouwen en jonge meisjes. Ze legde een contactverbod op van vijf jaar met het minderjarige slachtoffer.

De vrouwen reageerden eerder deze maand ontsteld op de vrijspraak voor mensenhandel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.