Volledig scherm
Bloemen en lichtjes op de plek van het dodelijk ongeval in Oss. foto Jeroen Appels/Van Assendelft © FR076 Van Assendelft Fotografie

OM: Nijmegenaar die Anouk uit Geffen doodreed, reed onder invloed door rood

DEN BOSCH/OSS - De 28-jarige Nijmegenaar die wordt verdacht van het veroorzaken een fatale aanrijding in de nieuwjaarsnacht, waarbij de 22-jarige Anouk Schuurmans uit Geffen om het leven kwam, reed volgens het Openbaar Ministerie (OM) te hard, onder invloed en door rood licht. De man reed bovendien door nadat hij de fietsster in Oss had geschept.

De man betuigde woensdagochtend spijt voor de meervoudige kamer van de rechtbank Oost-Brabant. Hij las de brief voor die hij eerder aan de ouders en de vriend van het slachtoffer stuurde. 

,,Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik zelfverwijt. Als ik me alleen maar probeer voor te stellen hoe het moet voelen om je enige dochter of je vriendin op deze manier te verliezen, dan zakt de grond onder m'n voeten weg. Er is niets dat ik kan zeggen of doen om dit goed te maken. Alleen maar zeggen dat het me heel erg spijt.’’

De zaak wordt op 5 juli inhoudelijk behandeld. De officier van justitie liet al doorschemeren dat deskundigen adviseren om de verdachte TBS met dwangverpleging op te leggen. 

ZIE OOK: Nijmegenaar die Geffense doodreed was onder invloed van alcohol en coke

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.