Volledig scherm
Daags na het incident liggen er bloemen voor het café waar de steekpartij plaatsvond. © DG

OM wil hogere straf voor dodelijke steekpartij Nijmeegs café: 9 jaar cel en tbs

ARNHEM - De 42-jarige Peter B. uit Beuningen die in 2017 de 51-jarige cafébezoeker Berry van den berg doodstak in café De Sportcentrale in Nijmegen, moet 9 jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd krijgen wegens doodslag. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag in hoger beroep geëist.

De aanklager wilde een hogere straf, nadat de rechtbank de verdachte eerder 7 jaar cel en tbs met dwangverpleging oplegde. De aanklager had toen wegens moord 10 jaar cel geëist.

Ruzie

B. had voorafgaand aan de steekpartij ruzie gehad met Van den Berg en zei daarbij te zijn geslagen. B., op dat moment onder invloed van drank en coke, verliet de kroeg en wilde aangifte bij het politiebureau doen. ,,Kom morgen maar terug, zeiden ze’’, aldus B. tijdens de eerdere strafzaak. ,,Ze konden zogenaamd niets doen, omdat ik geen getuigen had.’’

De Beuningenaar ging daarna thuis een keukenmes halen en vervolgens terug naar café De Sportcentrale in de stad. Hij wilde getuigen vinden, verklaarde B. Uiteindelijk zag hij Van den berg en stak hem meerdere malen in de buik. Ooggetuigen zagen hoe het bloed uit het lichaam van de Nijmegenaar spatte, zijn ingewanden waren als gevolg van de messteken zichtbaar. De ochtend na het incident overleed Van den Berg in het Radboudumc.

De verdachte stelt dat hij in een opwelling handelde toen hij zijn eerdere aanvaller tegenkwam in het café. Hoewel zijn handel en wandel ook passen bij een meer vooropgezet plan, kan de aanklager dat ook niet helemaal uitsluiten.

Daarom kwam het OM in hoger beroep ook tot doodslag in plaats van moord. Maar daar moet naast tbs dan wel een hogere celstraf bij dan 7 jaar wat de aanklager betreft.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.