De rechtbank in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De rechtbank in Arnhem. © Bertjan Kers/BD

OM wil jonge verdachte van straatroven langer in de cel: ‘Het was een slechte tijd’

ARNHEM - “Het is de eerste keer dat ik vast zit en dat valt vies tegen. Ik ben de jongste daar. Als ik eruit mag houd ik me aan alle voorwaarden”, zei een 19-jarige Nijmegenaar donderdag tegen drie rechters, over de gevangenis waar hij nu 3,5 maand vast zit. 

7 reacties

 • Gerrit Louter

  2 jaar geleden
  Helemaal met je eens...!  er word  tegenwoordig te veel...en  te vaak gepamperd   !   aan de  gevolgen voor hun slachtoffers word vaak niet gedacht..!
 • SkoebieBeun

  2 jaar geleden
  Vraag het maar aan de slachtoffers die jarenlang ellende van zo'n overval ondervinden. Een strafkamp met verplichte noeste arbeid is wellicht een oplossing. 
 • Harris

  2 jaar geleden
  Ook hier weer mensen die heel graag héél veel geld besteden aan lange gevangenisstraffen? Weten we geen andere doelen te bedenken voor die centen?
 • Ook

  2 jaar geleden
  Prima dat de rechter nu eens niet met deze verdachte meegaat maar hem tot aan de normale uitspraakdatum vast laat zitten. Misschien komt er ook wel een hogere straf uit dan die het OM heeft gevorderd zelfs. Ik hoop het!
 • Dion Binsbergen

  2 jaar geleden
  Om eens een eind aan die laffe overvallen te maken moeten overvallers ALLEMAAL standaard 10 jaar gevangenisstraf krijgen per overval....en die gevangenis kan veeel soberder en daar moet keihard gewerkt gaan worden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.