35 inwoners van de Nijmeegse woonzorglocatie Nijevelt gaan zaterdagmiddag op culturele expeditie door hun wijk tijdens het Ommetje op rolletjes.
Volledig scherm
PREMIUM
35 inwoners van de Nijmeegse woonzorglocatie Nijevelt gaan zaterdagmiddag op culturele expeditie door hun wijk tijdens het Ommetje op rolletjes. © Gerard Verschooten

Ommetje op rolletjes voor ouderen: ‘Herken nauwelijks nog iets’

NIJMEGEN - Even de spieren opwarmen en dan gaan 28 ouderen op expeditie in de wijk. Het is het enige van in totaal 17 tochten tijdens de Nacht van de Ommetjes die overdag wordt afgewerkt.

Ze zijn in de tachtig of de negentig en een enkeling is zelfs honderd-plus, de deelnemers aan het Ommetje op rolletjes. 28 bewoners van Woonzorgcentrum Nijevelt gaan zaterdagmiddag op expeditie door hun wijk, dankzij vrijwilligers die hun rolstoel voortduwen. Op de route worden ze getrakteerd op culturele verrassinkjes.

Een kwartiertje voor vertrek krijgen de vrijwilligers nog informatie en instructies, zoals over hoe je een rolstoel over een drempel krijgt. ,,Goed op de voeten van de rolstoeler letten’’, is het advies van de medewerkers van het woonzorgcentrum. ,,Vooral als je over een drempel gaat.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.