35 inwoners van de Nijmeegse woonzorglocatie Nijevelt gaan zaterdagmiddag op culturele expeditie door hun wijk tijdens het Ommetje op rolletjes.
Volledig scherm
PREMIUM
35 inwoners van de Nijmeegse woonzorglocatie Nijevelt gaan zaterdagmiddag op culturele expeditie door hun wijk tijdens het Ommetje op rolletjes. © Gerard Verschooten

Ommetje op rolletjes voor ouderen: ‘Herken nauwelijks nog iets’

NIJMEGEN - Even de spieren opwarmen en dan gaan 28 ouderen op expeditie in de wijk. Het is het enige van in totaal 17 tochten tijdens de Nacht van de Ommetjes die overdag wordt afgewerkt.

2 reacties

 • Leon JM Breukelen

  1 jaar geleden
  Herken nauwelijks nog iets. Hulde aan de begeleiders voor dit jaarlijks(?) op maat ommetje. Dementie... praktijk :1 uur geleden gezegde weet men niets meer van, maar de tienerjaren alles! Kopregel  is 1 op 1 met de beleving van onze ouderen. Tevens is deze ziekte op weg naar de 1 e plaats van behoefte, dus ook aanhorige nemen hun deel a.ub Gr 
 • EvilAdmin

  1 jaar geleden
  Nederland veranderd zo snel soms. Als ik terugkom in het dorp waar ik oorspronkelijk vandaan kom herken ik het bijna niet meer. Ik kan me voorstellen dat het voor deze mensen nog veel meer is veranderd. 
 1. Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’
  PREMIUM
  burgemeester in coronatijd
  4

  Bruls, twaalf maanden na eerste besmetting: ‘Corona, misschien zou het wel overwaaien, dacht ik nog’

  NIJMEGEN - ‘Dat Chinese griepje waait wel weer over’. Begin 2020 dacht Hubert Bruls nog over corona zoals zoveel landgenoten. Maar exact een jaar na het bekend worden van de eerste Nederlandse patiënt ziet hij dat de wereld compleet is veranderd. Dat vertelt de burgemeester van Nijmegen in zijn wekelijks rubriek ‘Burgemeester in coronatijd’.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen
  Play

  Nijmeegse horeca in actie voor heropening terrassen

 2. Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd
  Play

  Ploumen: Bestuur met alleen witte mannen niet van deze tijd

Nijmegen e.o.