De asfaltfabriek aan de Energieweg.
Volledig scherm
PREMIUM
De asfaltfabriek aan de Energieweg. © Paul Rapp

Omstreden asfaltfabriek te koop voor 10 miljoen euro: ‘Kritisch bekijken voordat we grote oprotpremie meegeven’

NIJMEGEN - Asfaltfabriek APN is bereid te vertrekken uit Nijmegen, bevestigen verschillende bronnen. Het bedrijf is te koop voor 10 miljoen euro. Uitkopen zou Nijmegen in één klap van een groot probleem verlossen, maar het is de vraag of de gemeente nu al wil betalen.

14 reacties

 • janv meulen

  2 maanden geleden
  Is de gemeente ( BRULS )wel capabel voor deze grote onroerende zaken ???? Hoe veel heeft vleeshandel HICKMAN de gemeenschap gekost ??
 • J. Zomers

  3 maanden geleden
  Een dergelijk fabriek... past niet in het dichtbevolkte Nederland. In Polen kan dit wel.
 • Ton Verkerk

  3 maanden geleden
  "Kritisch bekijken"??? Het hele idee om een bedrijf dat zich willens en wetens niet aan de normen houdt uit te kopen is absurd. Die uitkoopsom is gemeenschapsgeld, diezelfde gemeenschap betaalt al voor het opstellen, controleren en handhaven van vergunningvoorschriften. Wie binnen de Nijmeegse politiek wordt er wijzer van om dit bedrijf de hand boven het hoofd te houden en te dralen met meten en publiceren? Qui bono?
 • Carel van ‘t Zand

  3 maanden geleden
  Het is de wereld op de kop. De eigenaren hebben zich jaren kunnen verrijken aan vervuiling. Laat ze nu zelf opdraaien voor vertrek en de sanering van de omgeving. Plus een financiële compensatie voor de buren.
 • Jan Tiemes

  3 maanden geleden
  Vergunning eisen handhaven en optreden bij overschrijding. Aanpakken die handel. Gezeur over werkgelegenheid slaat nergens op, het barst van de vacatures in NL.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.