Volledig scherm
PREMIUM
Een inwoner van Nijmegen brengt in 2017 zijn stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen uit in het Turks Cultureel Centrum onder toeziend oog van Alparslan Turkes, de oprichter van de MHP-partij (te zien op de afbeelding). © ANP

Omstreden poster Grijze Wolven weg uit ‘Turks stemlokaal’ in Nijmegen: ‘Puur toeval’

NIJMEGEN - Het portret van Alparslan Türkeş, voormalig leider van de Turks-nationalistische beweging de Grijze Wolven, hangt niet meer in het stembureau aan de Nijmeegse Citroenvlinderstraat. Dat zegt Serkan Gedik, voorzitter van het Turks Cultureel Centrum, het gebouw waarin het stemlokaal zich bevindt. Een toevallige samenloop van omstandigheden die niets te maken heeft met de verkiezingen voor de Provinciale Staten, benadrukt Gedik: ,,We hebben de ruimte onlangs opnieuw geverfd.” 

Tijdens de verkiezingen voor de Tweede Kamer (2017) en de gemeenteraad (2018) ontstond de nodige commotie over de poster van Türkeş, die pontificaal boven het stemloket hing. Medewerkers van de gemeente haalden het portret tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in de loop van de ochtend zelfs weg. Een grote Turkse vlag, die voor het raam van het stembureau hing, werd bovendien aan het zicht van stemmers onttrokken door de gordijnen te sluiten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.