Het voorlopige ontwerp van de loopbrug van architectenbureau van Ney & Partners. De brug moet het centrum met het Waalfront verbinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorlopige ontwerp van de loopbrug van architectenbureau van Ney & Partners. De brug moet het centrum met het Waalfront verbinden. © Ney & Partners

Omstreden voetgangersbrug Waalhaven tonnen duurder bij vriendelijker maken voor mensen in rolstoel

NIJMEGEN - De veelbesproken voetgangersbrug over de Waalhaven kan volgend jaar klaar zijn. Maar als die opnieuw ontworpen moet worden, kan dat zomaar een jaar later worden en kost de brug tonnen meer.

13 reacties

 • Johann Janssen

  1 dag geleden
  geld speelt toch geen rol daar in Nijmegen?
 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 dagen geleden
  Wat een onzinnig gezeur Accepteer dat niet iedereen alles kan of kan hebben. Er zijn toch mogelijkheden aan de overkant te komen? Politiek correct geneuzel!
 • Anneke Dijk

  2 dagen geleden
  Wat is nou een miljoen? Dat is 1 mooi appartementje van het gebied dat via die brug met de Waalkade verbonden gaat worden. Die dure appartementen die daar gebouwd gaan worden zijn gelijk allemaal 25.000 euro meer waard als die brug er ligt, dan is het miljoentje al terugverdient. Voor hoeveel miljoenen worden daar nu woningen gebouwd? Onder de 500.000 euro kan je er niets kopen en de duurste kost 8 miljoen las ik gisteren. Daar kan best een bruggetje vanaf.
 • Anneke Dijk

  2 dagen geleden
  Een waterkunstwerk van 200.000 gulden (wat precies 1 dag gewerkt heeft) daar had Nijmegen wel geld voor over op de Waalkade. De wolf die nergens bij past/hoort van 80.000 euro moest ook heel snel gekocht worden. Maar een goede brug waar iedereen gebruik van kan maken (jong, oud, gezond, gehandicapped) dat kan dan weer niet? Bah, wat laten ze hun ware aard hier weer duidelijk zien zeg.
 • Cor Koenen

  2 dagen geleden
  Gewoon een veer laten varen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.