Het voorlopige ontwerp van de loopbrug van architectenbureau van Ney & Partners. De brug moet het centrum met het Waalfront verbinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voorlopige ontwerp van de loopbrug van architectenbureau van Ney & Partners. De brug moet het centrum met het Waalfront verbinden. © Ney & Partners

Omstreden voetgangersbrug Waalhaven tonnen duurder bij vriendelijker maken voor mensen in rolstoel

NIJMEGEN - De veelbesproken voetgangersbrug over de Waalhaven kan volgend jaar klaar zijn. Maar als die opnieuw ontworpen moet worden, kan dat zomaar een jaar later worden en kost de brug tonnen meer.

9 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 jaar geleden
  Wat een onzinnig gezeur Accepteer dat niet iedereen alles kan of kan hebben. Er zijn toch mogelijkheden aan de overkant te komen? Politiek correct geneuzel!
 • Hettie

  2 jaar geleden
  @jacintha. Zullen we bruggetje bij de toegang van de polder dan maar weghalen, alle natuurgebieden voorzien van harde bestrating, een lift maken bij de opgang van de Waalbrug, de trappen in het valkhofpark wijzigen in een lopende band, de St Stevenskerktoren voorzien van een lift? Ik kan nog wel ff doorgaan. Het gaat erom dat een bepaald punt bereikbaar moet zijn en dat kan door om te rijden of om te lopen. Ik kan ook niet met de fiets over de snelweg. Die is ook van belastinggeld betaald
 • bart verplak

  2 jaar geleden
  Weg met die brug. Zwembroeken zijn veel goedkoper.
 • Jacintha Bosch

  2 jaar geleden
  @Hannie Thonsrn, omdat iedereen voor de wet gelijk is en ook omdat mensen gebruikmakend van rolstoel,rollator of met kinderwagen loopt, belasting betaald waarvan deze brug beraald wordt.
 • Micha Koot

  2 jaar geleden
  Niemand maakt zich druk over een brug die helemaal niet echt noodzakelijk is en een miljoen kost. Maar als diezelfde brug een paar ton duurder wordt omdat er dan ook rolstoelers enzo overheen kunnen, dan is de wereld te klein. Lekker weglaten dat hele ding. Dan loopt iedereen maar 5 minuten om.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen