Volledig scherm
PREMIUM
Het appartementencomplex van Stuworld aan de Genestetlaan © Paul Rapp

Omstreden wooncomplex jaar na oplevering verkocht met 15 miljoen winst, bewoners bezorgd

NIJMEGEN -  Vastgoedbedrijf StuWorld heeft het omstreden wooncomplex aan de Genestetlaan in Nijmegen voor een bedrag van ruim 41 miljoen euro verkocht aan een Duitse investeringsmaatschappij. Opmerkelijk: het complex in het Willemskwartier, goed voor 228 appartementen en studio's, is pas één jaar geleden opgeleverd. Bewoners maken zich zorgen.

Een woordvoerder van StuWorld wil niet reageren op de transactie. In een e-mail aan bewoners heeft het vastgoedbedrijf laten weten dat Catella Real Estate, een grote investeringsmaatschappij uit het Zuid-Duitse München, de nieuwe eigenaar is. Maar, zo belooft StuWorld aan bewoners in de e-mail: ‘Voor u verandert er weinig in de dagelijkse gang van zaken.’

'Prijzen rijzen de pan uit’

Volledig scherm
Lege appartementen bij het appartementencomplex van StuWorld aan De Génestetlaan © DG/Stephen Friedrichs

Nog geen twee jaar geleden betaalde StuWorld ruim twee miljoen euro voor de lap grond in het Willemskwartier. De bouwkosten van het appartementencomplex bedroegen om en nabij de 24 miljoen euro, zo melden ingewijden. Betekent dus dat Stuworld zo'n 15 miljoen euro winst maakt. Een behoorlijke klapper, laat een ingewijde uit de Nijmeegse vastgoedwereld weten. ,,Ze hebben slim ingespeeld op de aantrekkende markt voor woningen. Die prijzen rijzen nu eenmaal de pan uit. En de rek is er voorlopig nog niet uit: ik voorzie dat de krapte op de woningsmarkt de aankomende jaren nog groter wordt.”

Ondertussen heerst onder bewoners onrust. Een huurder, die samen met zijn vriendin inmiddels bijna een jaar in het complex woont: ,,Welke rechten hebben wij nu nog? Moeten wij straks meer huur betalen, wat zijn de plannen van de nieuwe eigenaar? Willen ze misschien wel van ons af? Terechte vragen, wat mij betreft. Maar StuWorld reageert nergens op.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.