Actie op het terras van Café Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Actie op het terras van Café Arnhem. © Marlies Rothoff

OMT-leden trekken versoepelingen in twijfel: openen terrassen lost probleem met parken niet op

NIJMEGEN - Vooraanstaande OMT-leden hebben grote twijfels of het wel verstandig is op 21 aparil al verschillende coronamaatregelen te versoepelen. Zowel ic-voorzitter Diederik Gommers als arts-microbioloog Marc Bonten en hoogleraar infectieziekten Andreas Voss vinden dat de ziekenhuiscijfers veel te hoog zijn.

11 reacties

 • Pieter Zeeuw

  2 weken geleden
  @Freek : Ivermectine heeft zeker wel een effect, sommige landen gebruiken het en ook het CDC (RIVM Amerika) heeft een rapportage uitgebracht waarin ze zien dat het helpt en dat het nader onderzocht moet worden. Nu is Ivermectine minder experimenteel dan de vaccins (Zie bijsluiter vaccins), dus waarom het ene wel toestaan en het andere zelfs verbieden. Speelt €€€ een rol wellicht?
 • Mattie Veld

  2 weken geleden
  Maar goed dat het OMT deze waarschuwing geeft want de regering is veel te gevoelig voor critici tegen de maatregelen waardoor ze een zwalkend beleid voert. In Duitsland gaan ze w.s. naar een volledige lockdown en in Polen liggen zorgmedewerkers aan het infuus. Dat willen we hier niet meemaken!
 • Freek Helsper

  2 weken geleden
  Anneke Dijk. Nee, die keuze krijgen ze niet, aangezien uit meta-analyses is gebleken dat hydroxychloroquine en zink geen significant effect hebben op het ziekteverloop van Covid19. Hetzelfde geldt voor ivermectine. In het ziekenhuis werken artsen, die doorgaans evidence-based werken. En daarom schrijven ze dit soort niet werkzame paardenmiddeltjes niet voor.
 • Jan Bergmans

  2 weken geleden
  En ik maar denken dat OMT er is om adviezen aan de regering te geven over het virusverloop, niet aan de bevolking. En dat organisaties als GGD en RIVM tegenwoordig ook al enquêtes gaan houden onder de bevolking wat ze van een vaccin paspoort vinden, gaat alle boekjes te buiten en is ordinaire propaganda.
 • Joris Goedbloed

  2 weken geleden
  Het OMT moet per direct stoppen met zich te bemoeien met de samenleving. Persoonlijk vind ik dat werken in het ziekenhuis en OMT lidmaatschap niet samen gaat. Ook hun belangen in laboratoria en medische bedrijven verbieden dit al. Snap ook niet dat ziekenhuizen hen niet aanspreken op hun uitingen in de media, welke zelfs gebaseerd zijn op feitelijk onjuiste gegevens en simpel te controleren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man redt kind net op tijd van het spoor in India
  Play

  Man redt kind net op tijd van het spoor in India

 2. Omstanders duwen auto persfotograaf met shovel in sloot
  Play

  Omstanders duwen auto persfoto­graaf met shovel in sloot

Nijmegen e.o.