Het leven van Dana Roelofs wordt bepaald door de ziekte diabetes.
Volledig scherm
PREMIUM
Het leven van Dana Roelofs wordt bepaald door de ziekte diabetes. © Paul Rapp

Onbegrip over haar ziekte vindt diabetespatiënt Dana soms lastig

NIJMEGEN - Ze geniet nog volop van het leven. Maar Dana Roelofs (25) uit Nijmegen kampt al bijna heel haar leven met diabetes type 1. ,,Ik heb diabetes, maar diabetes heeft mij niet!", is haar lijfspreuk. Toch zijn de onzichtbare gevolgen van diabetes ook voor haar bekend. 

De campagne 'Dit is diabetes' van het Diabetes Fonds heeft als doel die verborgen impact aan het licht te brengen. Volgens het Diabetes Fonds heeft de ziekte op honderdduizend gezinnen invloed. Dana Roelofs (25) studeert in Nijmegen en heeft diabetes type 1. ,,Mijn leven wordt bepaald door diabetes."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC,  Boekhoorn doneert ook
    PREMIUM
    video

    Yannieck (7) fietst in zijn wijk al bijna 5000 euro bij elkaar voor NEC, Boekhoorn doneert ook

    NIJMEGEN De belangrijkste investeerders van NEC, Marcel Boekhoorn, Jack Bongers en Harold en Jos Bons - ook wel de vier ‘B's’ genoemd - omarmen de actie van de 7-jarige Nijmegenaar Yannieck Bleumink. Ze doneren samen 1000 euro. Het zoontje van oer-NEC’er René Bleumink (beter bekend als ‘Bleum’) fietste op eerste pinksterdag honderd rondjes van 580 meter door de Nijmeegse wijk Hatert om geld in te zamelen voor NEC.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.