Rossingh Geophysics deed eerder in opdracht van SCAN op industrieterrein Rietgraaf naast de A15 seismisch onderzoek naar aardwarmte.
Volledig scherm
PREMIUM
Rossingh Geophysics deed eerder in opdracht van SCAN op industrieterrein Rietgraaf naast de A15 seismisch onderzoek naar aardwarmte. © Paul Rapp

Ondergrondse explosies laten huizen Weezenhof trillen in zoektocht naar aardwarmte

NIJMEGEN/BERG EN DAL/HEUMEN - Ondergrondse explosies blijken naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak te zijn van hevige trillingen in de Nijmeegse wijk Weezenhof, afgelopen vrijdag. Flink wat bewoners schrokken, omdat huizen op hun grondvesten schudden. Het trillen, gevoeld in een groot deel van de wijk, werd zeer waarschijnlijk veroorzaakt door seismisch onderzoek naar aardwarmte. 

12 reacties

 • PeterD

  1 jaar geleden
  Twijfel is prima, maar de feiten spreken voor zich. In Parijs worden al ruim 50 jaar lang probleemloos wijken verwarmd op deze wijze. Idem verschillende delen van Duitsland. Na ruim 20 jaar testen en en uitproberen in de omgeving wordt heel München (480.000 woningen) momenteel op deze verwarmingstechniek omgebouwd. Het is schoon, veilig en op termijn het goedkoopste alternatief voor aardgas, goedkoper zelfs.
 • Politiekincorrect

  1 jaar geleden
  Al die zielige zeur reacties. Overlast, laat me niet lachen. Afgelopen nieuwjaar is er de hele dag en nacht geknald, maar dan is het leuk hè, dan mag het wel. Er is in de 40 jaar dat dit soort onderzoek gedaan wordt nog nooit een scheur in een huis veroorzaakt. Bij degene die wel een scheur heeft gekregen was de opstal onbewoonbaar. Dus kom op niet zo klagen, maar dragen voor het goede doel. 
 • Fred Berg

  1 jaar geleden
  Eindelijk echte klimaat vriendelijke warmte 
 • Lee

  1 jaar geleden
  Wij hebben hier in Malden al een week overlast van dit onderzoek. De kopjes staan te trillen in de kast.
 • Uw Buurman

  1 jaar geleden
  Hier in Hatert hadden we erook last van.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter
  Play

  Donorkind Maria daagt Arnhems ziekenhuis voor de rechter

 2. Opnieuw hevige rellen en plunderingen in veel steden rond avondklok
  Play

  Opnieuw hevige rellen en plunderin­gen in veel steden rond avondklok

Nijmegen e.o.