Volledig scherm
PREMIUM
Rossingh Geophysics deed eerder in opdracht van SCAN op industrieterrein Rietgraaf naast de A15 seismisch onderzoek naar aardwarmte. © Paul Rapp

Ondergrondse explosies laten huizen Weezenhof trillen in zoektocht naar aardwarmte

NIJMEGEN/BERG EN DAL/HEUMEN - Ondergrondse explosies blijken naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak te zijn van hevige trillingen in de Nijmeegse wijk Weezenhof, afgelopen vrijdag. Flink wat bewoners schrokken, omdat huizen op hun grondvesten schudden. Het trillen, gevoeld in een groot deel van de wijk, werd zeer waarschijnlijk veroorzaakt door seismisch onderzoek naar aardwarmte. 

Vergelijkbaar onderzoek vindt deze maand verder nog plaats bij de Nijmeegse wijken Kwakkenberg en Brakkenstein en de dorpen Heilig Landstichting en Berg en Dal. Gisteren werd gewerkt op Heumens grondgebied. De locaties zijn onderdeel van meerdere onderzoekslijnen voor aardwarmte, die lopen van Putten tot Cuijk en Lingewaard tot Heumen. 

Quote

Als je explosies hoort en je huis voelt trillen, is dat raar en angstaanja­gend

Jolanda van de Wetering
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.