Radboud universiteit Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Radboud universiteit Nijmegen © Eigen foto

Onderzoek filosofiefaculteit Radboud Universiteit: ‘Dit is niet zomaar een liefdesaffairetje’

NIJMEGEN - Hoogleraar Filosofie René ten Bos, voorheen Denker des Vaderlands, begint met te zeggen dat hij officieel van niets weet. Maar, klinkt ook meteen door, gekke Henkie is hij ook niet. ,,Ik vrees met grote vreze dat het wel eens heel erg fout zit op mijn Faculteit der Filosofie, Theologie en Religieuze Wetenschappen.” 

17 reacties

 • Uw Buurman

  2 jaar geleden
  Kritisch zijn als het moet, is goed.
 • Litmaath

  2 jaar geleden
  Dat een voormalig Denker des Vaderlands zich verlaagt tot openbare insinuaties vooruitlopend op het onderzoek, dat vind ik meer dan triest. Schaam je Ten Bos!
 • Basilius

  2 jaar geleden
  Wordt het niet tijd om de RU om te dopen tot FUN: Feministische Universiteit Nijmegen? Dan kan men via macht alleen nog vrouwen én feminiene mannen aanstellen die er qua karakter en temperament ook passen. Want daar gaat het toch om: vrouwen en Eros aan de macht; feminisering van de maatschappij. Dat zou de meest rechtvaardige en veilige wereld opleveren. Vrouwen zijn immers toch niet hanig, competitief of op macht belust enz.? Zij concurreren alleen met elkaar, om aandacht!
 • Sylvia

  2 jaar geleden
  Op grond van de cijfers moet het college van bestuur zichzelf misschien eerst eens de emancipatie-maat nemen? Naast de functie van secretaris, zijn de zware portefeuilles toebedeeld aan een mannelijke rector en voorzitter. De vice-voorzitter, tevens de enige vrouw, heeft een traditioneel lichtere portefeuille, waaronder personeelszaken. Voor de rest hangt dit schandalige artikel natuurlijk van insinuaties, roddel en geruchten aan elkaar. 
 • Patch

  2 jaar geleden
  Waarom speelt de radbouduniversiteit en ziekenhuis dit soort grote thema’s via een krant?! Net als de ontslagen oncoloog... individuen kunnen zich niet verdedigen tegen beeldvorming. Eerst wederhoor en onafhankelijk onderzoek. De latere conclusies kun je bescheiden delen. Zorgwekkend!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen