Het treinstel.
Volledig scherm
Het treinstel. © Fernando Bot/Persbureau Heitink

Onderzoek naar explosie in trein Nijmegen afgerond, politie sluit misdrijf uit

NIJMEGEN - Het onderzoek naar de explosie in een trein op het Nijmeegse rangeerterrein van zondagochtend is afgerond. Dat meldt de politie. Wat er zich heeft afgespeeld in de betreffende trein blijft echter onduidelijk. De enige conclusie die de politie deelt, is dat er niemand behalve het dodelijk slachtoffer bij de explosie betrokken was.

Daarmee sluit de politie uit dat het om een misdrijf gaat. Die conclusie werd zondagochtend na eerste onderzoek ook al getrokken.

Zondagochtend vond er een explosie plaats in een trein op het rangeerterrein aan de Ridderspoor in Nijmegen. De politie vond in de trein het lichaam van een man.

Brokstukken

Waarmee de explosie veroorzaakt is, is nog niet bekend. De politie doet daarover geen mededelingen ‘uit piëteit met de nabestaanden'. Ze wil wel kwijt ‘dat de explosie niet is veroorzaakt door een technisch mankement aan de trein of dat er in de toekomst een soortgelijke gevaarlijke situatie zal ontstaan'.

De explosie was groot. Brokstukken vlogen door de lucht en belandden op straat en in omliggende tuinen. 

Het betreffende treintoestel is onderdeel van een van de tientallen zogeheten Buffels die hier al meer dan een jaar letterlijk op een zijspoor zijn beland. Dit, in afwachting van hun verhuizing. De NS heeft de ouderwetse dieseltreinen met de bekende knalgele NS-kleur verkocht aan het Roemeense vervoersbedrijf Ferotrans. Het transport van de in totaal 48 treinen naar Roemenië kon nog steeds niet worden geregeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.