Een proefpersoon ligt in een scanapparaat bij het Donders Instituut in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een proefpersoon ligt in een scanapparaat bij het Donders Instituut in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Onderzoeken in de knel door ernstig tekort aan proefpersonen

NIJMEGEN - Verschillende onderzoeksinstituten kampen met ‘ernstige tekorten’ aan proefpersonen, waardoor onderzoeken in de knel dreigen te komen. In de coronaperiode was de animo gering om mee te doen aan onderzoeken naar bijvoorbeeld de werking van de hersenen en spraak. 

2 reacties

 • De Nonkel

  6 dagen geleden
  Onderzoek naar de werking van de hersenen is wel interessant. Vooral naar de werking van de hersenen van de vaste reaguurders.
 • Van de meer

  6 dagen geleden
  Het ligt denk ik ook wel aan hun eigen communicatie. Ik had mij ingeschreven voor onderzoeken, maar er werd gewoon heel lang gekozen om informatie over die tijd en efforts die je moest leveren achter te houden.
 1. Nijmeegse raad eist snelle oplossing voor berucht viaduct waar chauffeurs zich telkens klemrijden
  PREMIUM
  18

  Nijmeegse raad eist snelle oplossing voor berucht viaduct waar chauffeurs zich telkens klemrijden

  NIJMEGEN – Er moet snel een oplossing gevonden worden voor de herhaalde ongelukken bij het lage viaduct van De Oversteek. Vrachtwagenchauffeurs rijden zich regelmatig vast omdat hun auto te hoog is. Een meerderheid in de gemeenteraad wil niet wachten tot 2023 als er een nieuwe Laan van Oostindië door Nijmegen-West loopt. Het doorgaand verkeer wordt dan automatisch via een andere route de stad in en uit geleid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.