De Nijmeegse wetenschapper Emiel Maliepaard heeft voor de Radboud Universiteit onderzocht hoe zichtbaar biseksualiteit in Nederland is. Zijn conclusie: er is nauwelijks aandacht voor. Foto: Frank de Roo
Volledig scherm
De Nijmeegse wetenschapper Emiel Maliepaard heeft voor de Radboud Universiteit onderzocht hoe zichtbaar biseksualiteit in Nederland is. Zijn conclusie: er is nauwelijks aandacht voor. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo

Onderzoeker: 'Biseksualiteit zo goed als onzichtbaar in Nederland'

NIJMEGEN - Nederland telt meer dan twee miljoen mensen met biseksuele gevoelens. Toch zijn ze amper zichtbaar in het dagelijks leven, stelt sociaal geograaf Emiel Maliepaard (29). Eind deze maand verdedigt hij zijn proefschrift aan de Nijmeegse Radboud Universiteit, dat gaat over de dagelijkse ervaringen van biseksuele mensen.

9 reacties

 • P Kuijper

  4 jaar geleden
  Wat een suffe reacties hier. "Ik kan het mij niet voorstellen dus het zal wel niet kloppen." Hallo, van de universiteit mag de onderzoeker zich nu doctor noemen. Zou je het misschien niet kunnen voorstellen omdat je het niet goed kunt zien?
 • Dion

  4 jaar geleden
  Ze vragen veeel vaker aandacht, de gayparade, homo olympische spelen, roze 4daagse dinsdag, kermis van tilburg homodag, en nog veel meer dagen als ik eens goed nadenk.
 • Fiscuswerper

  4 jaar geleden
  Voorlichters op scholen houden de volgende statistiek aan: 1 op de 8 inwoners homoseksueel en als je biseksuelen meetelt 1 op de 5. En nog steeds zeggen scholengemeenschappen dat het bij hen op school niet voorkomt. De meeste holebi gaan ook gewoon in de regulier horeca uit en ze vragen één keer per jaar aandacht voor acceptatie met een roze woensdag tijdens de vierdaagse en daar komt geen subsidie aan te pas.
 • Poe

  4 jaar geleden
  Twee miljoen ? Dus in een groepje van acht personen is er een bi ? Ik vind het heel bijzonder . Wordt hier niet het aardig vinden van een ander verward met iets van sexueel gevoel ? Dus nog meer uit elkaar spattende koppels en het aantal zit al bijna op de helft van de vaste verhoudingen . Mensen wat wordt het ingewikkeld , niets is meer normaal . De onderzoeker is nu zeker ook uit de kast , sorry zijn stal gekomen .
 • Fifie

  4 jaar geleden
  Helemaal niet interessant of iemand bi, hetero of homo is. Doe gewoon je ding en niet alles zo extreem op anderen gericht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen