Volledig scherm
PREMIUM
Mia en Theo Janssen zien om de paar minuten buslijn 6 langs hun voorgevel scheren in de Van der Duyn van Maasdamstraat in de Nijmeegse wijk Hatert. © Foto: Bert Beelen

Ongeloof en boosheid tijdens ‘meedenk-avond’ over buslijn in Nijmeegse wijk Hatert

NIJMEGEN - Bewoners van de Van der Duyn van Maasdamstraat en Cort van der Lindenstraat zijn unaniem: buslijn 6 moet zo snel mogelijk weer hun straat uit en de oude route hervatten over de Malderburcht- en Couwenbergstraat in de Nijmeegse wijk Hatert. 

Of hun vurige wens ook werkelijkheid wordt, hangt af van de uitkomst van een nieuw verkeersonderzoek. Dat gaat de gemeente Nijmegen de komende maanden uitvoeren. Onder meer hulpdiensten en verkeersdeskundigen moeten de terugkeer van de oude route eerst goedkeuren. 

Gebeurt dat, dan ondergaat de Malderburchtstraat, zojuist opnieuw ingericht voor meer dan 1,2 miljoen euro, opnieuw een kostbare metamorfose om busverkeer weer mogelijk te maken.  

Quote

Nu blijkt dat we gelijk hadden. Maar waarom heeft toen niemand naar ons geluisterd?

Peit Schiltmans, Wijkraad Hatert
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’
    PREMIUM
    VIDEO

    Het ‘kutleven’ van zwerver Frans (42) in Nijmegen: ‘Ik ben bespuugd, beschoten en overgoten met cola’

    NIJMEGEN - 3 euro. Dat is de opbrengst van urenlang bedelen op een slechte dag. Als het regent en iedereen zich diep weggedoken in capuchons naar een volgende bestemming haast. De blik op de straatstenen. Niemand die de uitgestoken hand van Frans ziet die een euro wil. Of een sigaret. Of een boterham. Op nog slechtere dagen bedelt hij maar 3 euro bij elkaar én wordt hij uitgescholden, overgoten met cola of bespuugd.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.