Ongeluk met Tesla heeft uiteindelijk dodelijke afloop

UpdateBERG EN DAL - Het ernstige eenzijdige ongeval dat zaterdagmiddag plaatsvond op de Nijmeegsebaan, heeft toch een dodelijke afloop gehad. De zwangere vrouw die gewond raakte bij het ongeval raakte haar ongeboren kind kwijt.

Volledig scherm
De Tesla liep veel schade op. © Luuk Merkus / Persbureau Heitink

Ter hoogte van de Sionsweg in Nijmegen knalde zaterdagmiddag door een onbekende oorzaak een Tesla tegen een boom. De hulpdiensten werden met spoed opgeroepen. Ook een traumahelikopter is geland. De man en de zwangere vrouw waren naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen. Het meisje dat ook in de auto zat, kwam er ongeschonden vanaf.

De wagen heeft veel schade opgelopen door het ongeluk en is afgesleept door een berger. Vanwege brandgevaar van de elektrische accu's kwam ook de brandweer ter plaatse met een schuimblusvoertuig, een blusvoertuig en de officier van dienst. Voorbijgangers moesten afstand bewaren van de auto. 

De politie doet momenteel onderzoek naar hoe het ongeluk kon gebeuren.

  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.