Ongeneeslijk zieke schaker Dennis ziet laatste wens vervuld: ‘Ik ben dankbaar dat ik zo afscheid kan nemen’

videoNIJMEGEN - Het Kolpinghuis in Nijmegen loopt maandagavond iets voor achten vol met leden van schaakvereniging UVS. Vanavond zijn zij bijeengekomen om afscheid te nemen van hun terminale clubgenoot. Grootmeester Ruud Janssen, tevens een goede vriend, speelt een prijswinnende wedstrijd van Dennis Arts uit Giesbeek na. Zelf is hij daar niet meer toe in staat.

De 40-jarige schaker heeft namelijk last van hartfalen, waardoor zijn lichaam zich langzaam vult met vocht. Lang te leven heeft hij niet meer. ,,Het was eerst niet eens zeker of hij wel bij de analyse kon zijn’’, vertelt vader Wim. ,,Hij ging zo erg achteruit de laatste tijd.’’ Dankzij Stichting Ambulance Wens kon het geplande afscheid van Arts tóch door gaan.

Onder gepast applaus wordt Arts door twee verplegers de zaal in gereden. Er is een dikke deken om hem heen gewikkeld en hij ligt aan een infuus. De reis vanaf het huis van zijn vader in Giesbeek, waar hij verzorgd wordt, is duidelijk zwaar geweest: Arts oogt moe. Ondanks alles staat er op zijn gezicht toch een brede glimlach. Dit wordt zijn avond.

Quote

Het was eerst niet eens zeker of hij wel bij de analyse kon zijn. Hij ging zo erg achteruit de laatste tijd

Wim Arts, vader van Dennis
Volledig scherm
© Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.