Bert Beelen
Volledig scherm
PREMIUM
© Bert Beelen

Ongeveer helft van plastic en blik in regio Nijmegen wordt niet gerecycled, maar gaat gewoon de oven in

De helft van het verpakkingsmateriaal en blik dat in de regio Nijmegen bij het afval zit, kan niet hergebruikt worden en belandt in de verbrandingsoven. Veel streekbewoners deponeren nog steeds veel plastic bij het restafval in de tariefzak of de container, maar ook het spul dat wel gescheiden is afgeleverd blijkt vaak onbruikbaar. 

9 reacties

 • Sjaak van Burken

  1 jaar geleden
  Naar mijn mening is het een strategische fout geweest om voor het restafval gebruik te gaan maken van ondergrondse containers waar je zelf het restafval naar toe moet brengen. Gruwel er telkens nog steeds van om met zo'n vieze gore stinkende zak naast me in de auto te zitten om de vuilniszak weg te brengen. Om dit zo min mogelijk te doen is bij mij bij twijfel iets toch al heel erg gauw plastic of blik. Waarom moest er zo nodig de container voor het restafval ingeruild worden voor het plastic.
 • Carel van ‘t Zand

  1 jaar geleden
  Het werkt alleen als plastic bij de bron wordt aangepakt. Dus producenten en supermarkten via wetgeving verplichten om plastic te reduceren tot het minimum. Als consument wil ik geen plastic, echter valt er niet aan te ontkomen.
 • rebecca langendoen

  1 jaar geleden
  @M van Raaij dat het in bepaalde straten voorkomt ben ik niet helemaal met je eens ik woon in een van de beste wijken van Nijmegen maar ook hier gebeurd het en juist van mensen waar je het niet van verwacht maar dat is vaak zo
 • Jochem Boxtel

  1 jaar geleden
  De industrie moet verplicht worden enkel recyclebare verpakkingen te gebruiken.
 • M van Raaij

  1 jaar geleden
  Informatie blijft belangrijk. Als mensen zich bewust zijn dat verkeerd afval in de plastic afvalzak ervoor zorgt dat het alsnog wordt verbrand ze beter hun best gaan doen. Toch zijn er mensen die "goedkoop" van hun restafval af willen komen en dit toch in die plastic afvalzakken gooien. Ook papiercontainers en GFT containers bevatten verkeerd afval. Wat opvalt is dat dit meestal in "bepaalde straten" voorkomt. Dat rest er de vraag of dit nu onkunde of onwil is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen