Het Engie-terrein, met links de voormalige kolencentrale die langzaam afgebroken wordt om plaats te maken voor nieuwe bronnen van energie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Engie-terrein, met links de voormalige kolencentrale die langzaam afgebroken wordt om plaats te maken voor nieuwe bronnen van energie. © Bert Beelen

Onrust bij omwonenden over biomassacentrale op Engie-terrein

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen heeft geen bezwaren tegen de bouw van een biomassacentrale op het Engie-terrein, ook al oordelen Europese wetenschappers hard over die vermeend duurzame energiebron. Biomassacentrales zijn juist heel vervuilend, meldde deze krant eerder deze week.

48 reacties

 • Beunen

  2 jaar geleden
  Jawel met kernenergie. Dat is het schoonst, goedkoopst en minst belastend voor natuur. Liever 1 centrale dan 10.000 windmolens.
 • FFF

  2 jaar geleden
  Ja hoor , we hebben weer wat gevonden om te protesteren. Gelukkig voor de gene die nu weer wat te doen heeft. 
 • Daan

  2 jaar geleden
  Heeft in de gemeenteraad niemand de ballen om GroenLinks te stoppen? Wat vinden GroenLinks-stemmers van dit beleid of lopen ze overal kritiekloos achteraan?  Linkse politiek in Nijmegen is een grote teleurstelling aan het worden...
 • Biker

  2 jaar geleden
  Dat is idd de enige oplossing. Om komende eeuwen miljarden van energie te voorzien kan men niet anders. Wind, zon en biomassa gaat uiteindelijk niet genoeg zijn. Fossiel gaat opraken. Ja je hebt kernafval en het duurt lang voordat dit zich afbreekt maar er is geen alternatief. Ja terug naar een paar miljoen mensen op gehele aaede..
 • Biker

  2 jaar geleden
  In alle lagen van onze bestuurders is het nu scoren en "echte" oplossingen doorschuiven. Vooral geen impopulaire maatregelen willen en durven nemen. Kop in het zand en door! Men krijgt meer en meer de deksel op de neus. Zowel door de natuur zelf als door de eigen bedachte maatstaven en beleid/regels. Zie stikstof/PAS. Dit is PAS het begin.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.