Taxidienst Uber.
Volledig scherm
PREMIUM
Taxidienst Uber. © ANP

Onrust in de taxiwereld om komst Uber in Arnhem en Nijmegen: ‘Het maakt de markt kapot’

NIJMEGEN/ ARNHEM - Taxibedrijven in Arnhem en Nijmegen reageren zeer negatief op de komst van platform Uber. Dat kondigde dinsdag aan in deze steden actief te worden. Taxichauffeurs vrezen dat hun omzet verder keldert. Die staat in de coronacrisis al zwaar onder druk.

23 reacties

 • Wil Kaap

  1 maand geleden
  Ik nam laatst (noodgedwongen) een taxi in Arnhem op de standplaats bij het nieuwe Plein (t.o. Luxor) naar Hotel West End, bij het afrekenen kon die zogenaamd geen bon geven. Normaal gesproken boek ik altijd bij taxibedrijf L*., gelukkig betrouwbaar. Voor mij geen Uber.
 • Tom Hond

  1 maand geleden
  Taxichauffeurs kunnen beter voor uber gaan werken.
 • Mark Pier

  1 maand geleden
  Destijds werd Knipping uit Lent ook " vriendelijk " verzocht om niet op het NS station Nijmegen standplaats in te nemen vanwege de vergunningen die toen nog door de gemeente werden afgegeven. De taxi wet heeft de markt compleet verziekt, ritprijzen werden alleen maar duurder ipv goedkoper door concurrentie. Korte ritten worden geweigerd en over de service nog maar te zwijgen. Nu zijn ze verontrust door de komst van Uber, wellicht een motivatie om klantvriendelijker te worden.
 • Pim Willemsen

  1 maand geleden
  @Robbert van der Ark, meters geijkt? Herinner je je misschien de taxichauffeurs die k l e i n e r e wielen hadden laten monteren? Met een ‘geijkte’ meter betaalde je nog 20% meer dan bij een taxi die standaard wielen had...
 • robbert van der Ark

  1 maand geleden
  En iedereen denkt het kan goedkoper en ze lichten de boel op . Fout langleve de belastingdienst en de verzekeraars . En het vrijgeven van de taximarkt . Iedereen kan taxichauffeur worden !! Ik zit 16 achter het stuur en heb een hekel aan oplichters. Behandel je passagiers met respect en gewoon meter aan en dat wat er staat wordt afgerekend. En niet nu zeggen de meters zijn aangepast . Nee dat kan niet . Worden ieder jaar geijkt. Je vraagt aan de bakker ook niet mag het voor de helft .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.