Foto ANP
Volledig scherm
Foto ANP

Onrust onder personeel UMC St Radboud

NIJMEGEN - Werknemers van de verpleegafdelingen Dermatologie, Oogheelkunde, Mond-, Kaak en Aangezichtchirurgie en Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het UMC St Radboud zijn niet meer zeker van hun baan.

Maandag werden ze geïnformeerd over een reorganisatie. Onduidelijk is nog wat de precieze gevolgen zijn, maar zeker is dat mensen boventallig worden verklaard.

Zo’n 250 personeelsleden krijgen met de reoganisatie te maken. Onder hen werken bijna vijftig verpleegkundigen.

De afdelingen, nu nog in het C-gebouw, worden ondergebracht in en bij het nieuwe Heelkunde-gebouw. Door de kortere afstand tussen operatiekamer en verpleegafdeling is de veiligheid van patiënten die geopereerd worden beter gegarandeerd. Tegelijkertijd wordt de verhuizing aangegrepen om de relatief kleine afdelingen efficiënter in te richten. Verpleegafdelingen komen op een gezamenlijke ‘verpleegvloer’. Doel is een hogere bedbezetting, en daarmee een hogere opbrengst voor het ziekenhuis tegen lagere kosten.

De ondernemingsraad moet nog advies geven. Vakbonden zijn geïnformeerd en met het UMC in gesprek. Volgens een woordvoerster zal het Radboud er alles aan doen zoveel mogelijk mensen intern of buiten het ziekenhuis herplaatst te krijgen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.