Prins Willem-Alexander opende in 2013 het Heinz Innovatie Centrum.
Volledig scherm
Prins Willem-Alexander opende in 2013 het Heinz Innovatie Centrum. © De Gelderlander

Ontslag Heinz treft Nijmegen vol

NIJMEGEN - Voedingsconcern Heinz schrapt bij het Europese innovatie- en onderzoekscentrum in Nijmegen (HIC) bijna eenderde van de in totaal 170 arbeidsplaatsen. Ten minste 50 mensen, vooral onderzoekers en productontwikkelaars, raken hun baan kwijt.

Het HIC is pas sinds april van dit jaar open. De toenmalige kroonprins Willem-Alexander verrichtte dit voorjaar de opening.
Bij de ketchupfabriek in Elst verdwijnen op korte termijn tenminste vijf arbeidsplaatsen. Dat zijn allemaal kantoorfuncties. Woordvoerder Menno van der Vlist van Heinz Nederland bevestigt de reorganisatieplannen.

Goedgekeurd
Vorige week maakte Heinz wereldkundig dat nog dit jaar wereldwijd honderden banen verdwijnen, waarvan 180 in Nederland. Een plan voor een nieuwe organisatiestructuur voor Heinz Nederland is gisteren door de ondernemingsraad goedgekeurd. „Op dit moment zijn 121 van de 180 ontslagen ingevuld”, zegt Van der Vlist. „Over de resterende 59 arbeidsplaatsen wordt nog onderhandeld. Het kan dus zo zijn dat in Nijmegen en Elst meer ontslagen vallen. Maar ik wil benadrukken dat Heinz in Nijmegen blijft innoveren. Het HIC verdwijnt niet. De wereldwijde reorganisatie is noodzakelijk om onze concurrentiepositie te verbeteren. Heinz moet effectiever gaan werken.”

De ontslaggolf lijkt verband te houden met de overname van Heinz in juli van dit jaar door de investeringmaatschappij van Warren Buffet en het Braziliaanse 3G.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.