Nijmegen: exterieur en hekwerk tbs-kliniek Pompestichting (voorheen Pompekliniek)
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen: exterieur en hekwerk tbs-kliniek Pompestichting (voorheen Pompekliniek) © Paul Rapp

Ontsnapping tbs’er zwengelt verhitte discussie aan: ‘Het lijkt erop dat hij het personeel voor de gek heeft gehouden’

De kritiek op het tbs-systeem zwelt aan, na weer een ontsnapping van een gewelddadige gevangene woensdag vanuit de Nijmeegse Pompekliniek. Met dit keer een zwaargewonde vrouw als dramatische afloop. Is de kritiek terecht? En wat moet er veranderen?

7 reacties

 • jan frank

  2 maanden geleden
  Een slot met tracking chip en chip onderhuids die voldoende meten om zeker te stellen slot is in werking op juist epersoon. En een elektro shock, taser functie in slot. Waarom gaat men niet echt onderzoeken of dergelijke dan een oplossing kunnen zijn voor de eens gevaarlijke personen, waarvan men nooit echt zeker genoeg kan zijn, De technieken zijn mogelijk, waarom dan zo laat met wet en regelgeving en hier de mogelijkheden achteraan lopen. Voor wat hoort wat , anders achter slot en grendel
 • M. Kuijpers

  2 maanden geleden
  @M.M. Doornebos: Een enkelband gaat geen oplossing bieden. Die kun je met (zwaar) materiaal gewoon doorkrijgen. Plus dat er een moment komt dat iemand zonder zal moeten bewegen. Iemand kan dat moment afwachten. TBS etc. gaat nooit 100% waterdicht zijn. Helemaal niks doen ook niet.
 • joan willems

  2 maanden geleden
  We zullen moeten erkennen dat bepaalde personen niet geholpen kunnen worden en dus niet kunnen terug keren in de samenleving. Bovendien zijn erbij die hulpverleners heel goed om de tuin kunnen lijden. Gewenst gedrag vertonen en je mag op verlof, soms heel gevaarlijk blijkt.
 • M.M Doornenbos

  2 maanden geleden
  TBS betekent ter beschikking stelling. Dus dan ook tijdens verlof. Enkelband om buiten. TBS betekent ter beschikking stelling. Dat krijg je niet zomaar. Dus buiten de poort op proefverlof een enkelband om.
 • Marie-Louise Walter

  2 maanden geleden
  @Loek: mee eens

In samenwerking met indebuurt Nijmegen