Volledig scherm
© Paul Rapp

Ontsnapte tbs’er Ronald van Z. terug in Nederland na eerdere aanhouding in Parijs

Ronald van Z., die op 4 oktober ontsnapte aan zijn begeleider van de Pompekliniek, is door de Franse autoriteiten uitgeleverd aan Nederland. De 40-jarige Van Z. zit nu vast in de gevangenis op Schiphol.

Van Z. fietste op 4 oktober weg bij zijn begeleider. Hij had een fietstas volgestopt met spullen mee en had van tevoren geld gepind. Het FAST-team van de politie begon meteen een zoektochten vaardigde een Europees opsporingsbevel uit.

Van Z. werd vervolgens in Parijs gelokaliseerd en daar in een internetcafé aangehouden door de Franse politie. Hij was daar met de trein naartoe gereisd.

De ontsnapte tbs’er verstopte zich vijf dagen lang in het Bos van Vincennes, een groot park in de Frans hoofdstad. Hij kampeerde er in een tentje en had de fiets waarop hij ontsnapte nog bij zich. Dat melden verschillende Franse media.

Van Z. had tijdens zijn vlucht meermalen contact met Omroep Gelderland. Hij wilde misstanden in de Pompekliniek aan de kaak stellen. Zo zou er volgens hem veel te weinig therapie en begeleiding zijn.

  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.