Kinderbouwdorp Duuk: Volgend jaar niet meer?
Volledig scherm
Kinderbouwdorp Duuk: Volgend jaar niet meer? © Paul Rapp

Ontzetting: evenementen in Dukenburg in gevaar door bezuiniging

NIJMEGEN - Diverse Dukenburgse verenigingen hebben de noodklok geluid. Door een nieuwe manier van subsidie verlenen moeten mogelijk diverse activiteiten stopgezet worden. Het kinderbouwdorp Duuk en de populaire jaarmarkt Dit is Dukenburg zijn twee van de evenementen die dreigen te verdwijnen. 

Tijdens een debatmiddag op vrijdagmiddag luidde Dukenburger Hans Veltmeijer de noodklok. Hij is onder meer voorzitter van de gezamenlijke bewonersorganisaties De Zevensprong. Die koepel moet binnenkort de huur opzeggen van haar kantoor omdat de gemeente die niet langer subsidieert. 

Zes kerstbomen

,,Dit is Dukenburg bestaat al meer dan dertig jaar”, zegt hij. ,,Dit jaar krijgen we nog 14.000 euro, maar we hebben te horen gekregen dat het 5.000 euro wordt. De vaste kosten bedragen al 6500 euro, heb ik uitgerekend: verkeersregelaars, DAR, EHBO, vergunningaanvraag. We houden er verder rekening mee dat volgend jaar ook bezuinigd wordt op de kinderbouwdorpen, in de hele stad overigens. Ik heb de begroting van Wijkplatform Tolhuis ingediend en enkele kleine dingen worden niet meer gehonoreerd: de zes kerstbomen die we in de wijk zetten bijvoorbeeld en het eindfeestje voor de vrijwilligers.”

Quote

Zes kerstbomen en het eindfeest voor de vrijwilli­gers wordt niet meer gesubsidi­eerd

Hans Veltmeijer, Actieve bewoner van stadsdeel Dukenburg

Op de debatmiddag waren alle partijen in de gemeenteraad vertegenwoordigd en vrijwel allemaal waren ze totaal verrast door het stopzetten  of verminderen van de subsidies. Ook de drie partijen GroenLinks, D66 en SP die de coalitie vormen in Nijmegen hadden niet in de gaten dat de afspraken in het coalitieakkoord deze gevolgen zou hebben. Zij kondigden diezelfde dag nog aan dat zij gezamenlijk burgemeester en wethouders daar kritische vragen over zouden stellen. Hans Veltmeijer maakt eerst voor hen een lijstje van activiteiten die bedreigd worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.