‘Onveilige’ toestellen Sprokkelbos met pijn in het hart afgebroken: ‘Doei trein’

VideoNIJMEGEN - Het afbreken van speeltoestellen in het Lentse Sprokkelbos is in volle gang. Kinderen maken teleurgesteld rechtsomkeert. Een vrijwilliger kan de ontmanteling - na ingrijpen van de gemeente - niet aanzien. ,,Dit doet pijn in het hart.”

17 reacties

 • HBL

  7 maanden geleden
  Ik begrijp je, maar tegenwoordig worden gemeenten aangeklaagd als een kind van een klimtoestel valt. Áls deze niet is gekeurd kan dit veel geld kosten. Hierin kan ik de gemeente geen ongelijk geven.
 • ingrid jans-warringa

  7 maanden geleden
  Het is er al 6 jaar en dan zou het nu in een keer gevaarlijk zijn,dan hadden ze dat gelijk in het begin aan moet geven.maar hier in nederland wordt alles eerst jaren gedoogd en dan moeilijk gaan doen
 • Siskeh

  7 maanden geleden
  Als ik het filmpje zie zat het toch behoorlijk degelijk in elkaar.Zonde van die mooie plek.
 • Nijmegenaar

  7 maanden geleden
  Je bent een van de velen die het niet helemaal snapt. Als iedereen daar maar toestellen in elkaar zet krijg je gevaarlijke situaties. Wil je een hut of wat dan ook bouwen, doe dat dan in je eigen tuin.
 • depapa

  7 maanden geleden
  Ze kunnen niet eens vallen. Verkrampen direct. Vraag het maar aan sportleraren, trainers en coaches. 
 1. Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten
  PREMIUM
  Column Marcel Rözer

  Opeens dacht ik voor de gek te zijn gehouden door Kees van Kooten

  Er werd aangebeld. Voor de deur stond een kleine meneer met een in plastic verpakt post-it geeltje in zijn hand. Hij heette Max, zo bleek later, dus laten we hem maar meteen zo noemen. Max legde uit; hij had een auto in de straat gezien, een oldtimer, en of die van mij was. Toen ik had verteld dat het oranje vehikel aan mijn zoon toebehoorde en dat deze er niet was, bleek Max allerminst uit het veld geslagen.
 2. Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrijken van de tijd vast

  Doe mee met ‘Collage van de stad’ en leg het verstrij­ken van de tijd vast

  NIJMEGEN - Als honderden mensen op dezelfde dag vanuit de voordeur hun straat vastleggen op beeld en dit jaren achter elkaar doen, dan registreer je hoe de stad geleidelijk verandert. Meer of minder auto's op straat, bomen die groeien bijvoorbeeld, of de bakfietsentrend. Dat is het idee achter Beeldproject ‘Collage van de stad’, dat voor de tweede keer Nijmegenaren oproept een foto te maken en op te sturen.
 3. Alarm om gevaarlijke Tesla-pil die in omloop is in Gelderland: ‘Groot risico op ziekenhuisopname’
  PREMIUM
  3

  Alarm om gevaarlij­ke Tesla-pil die in omloop is in Gelderland: ‘Groot risico op ziekenhuis­op­na­me’

  NIJMEGEN/ARNHEM - De zeer gevaarlijke Tesla-pil is mogelijk op meerdere plekken in Gelderland in omloop. Verslavingsorganisaties IrisZorg en het Trimbos Instituut slaan alarm. Donderdag zijn de locaties van de drugstestservice in Arnhem en Nijmegen de hele dag op afspraak open: mensen die zo’n pil hebben, worden met klem verzocht die daar zo snel mogelijk in te leveren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Nijmegen e.o.