DG Niels Wolfraad
Volledig scherm
PREMIUM
© DG Niels Wolfraad

‘Onze’ Titus Brandsma is eindelijk een heilige: maar wat hebben we daar aan?

Het zat sinds 1985 in de pijplijn, maar het wachten was nog op een wonder. Dat kwam er en zodoende wordt priester, hoogleraar, journalist van dagblad De Gelderlander en verzetsman Titus Brandsma uit Nijmegen is zondag in Rome heilig verklaard door de paus. En daar heeft iedereen iets aan, zeggen de ‘Titus-fans’. 

9 reacties

 • Bert Peters

  3 dagen geleden
  Kunnen de geldwolven weer winst uit gaan halen . Let maar op , plastic Titusbeeldjes in de winkels voor op de schoorsteenmantel !! Net als de Marikes van Nieumwegens. Niet te geloven wat een Roomsche flauwekul, dit zou Titus nooit goed hebben gevonden.
 • Henk Doddema

  3 dagen geleden
  De daden van de verzetsman Brandsma worden door het Vaticaan misbruikt om vergane glorie op te poetsen. Wat een schijnheiligheid om deze man in het rijtje te plaatsen van St. Klaas.
 • Anton Rombouts

  3 dagen geleden
  Wij mensen willen alles kunnen bewijzen,voordat wij "het" willen aannemen. Wij mensen willen zelf over ons leven willen kunnen beslissen,al kost het ,het leven van anderen..... Respect voor de levenswijze en overtuiging van anders denkenden,betekent al eeuwenlang dat niets door de mens zelf maakbaar is.
 • Willie van Laar

  3 dagen geleden
  Joop, ik ben niet gelovig maar als er mensen zijn die er iets uit putten wens ik ze veel geluk. Ieder het zijne. Viert U kerst? Bent U vrij met de paasdagen?
 • Joop Arts

  3 dagen geleden
  Wat een achterhaalde poppenkast zonder enige betekenis.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.