Volledig scherm
PREMIUM
Een van de carnavalswagens tijdens de optocht in Nijmegen in 2019. © Bert Beelen

‘Ook carnaval doet veel voor minderheden en verdient extra geld’

NIJMEGEN - Het wordt hoog tijd dat de gemeente Nijmegen het belang van carnaval erkent en dit vertaalt naar extra geld voor de optocht. Ook moet er snel een goede ruimte komen waar de wagenbouwers aan hun creaties kunnen werken. Daarvoor pleit een groep carnavalsvierders in een open brief aan de gemeenteraad.

Directe aanleiding is het besluit van de gemeente om extra geld toe te kennen aan sportverenigingen die meer aandacht besteden aan minderheden. Vrijwel gelijktijdig kreeg de Stichting Openbaar Carnaval Nijmegen (SOCN) in de gemeenteraad weinig bijval voor een verzoek tot verhoging van de jaarlijkse subsidie. 

,,Dat is meten met twee maten”, vindt Hans Albers, actief bij carnavalsvereniging Sint Anneke. Net als de andere ondertekenaars (van vier verschillende verenigingen) spreekt hij op persoonlijke titel. ,,Waarom krijgen alleen sportverenigingen extra geld als ze meer aandacht geven aan minderheidsgroeperingen, terwijl carnavalsverenigingen dit al jaren doen?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.