Astrid Smolders.
Volledig scherm
PREMIUM
Astrid Smolders. © eigen foto

Ook ‘jongeren’ nu door corona eenzaam in verpleeghuis: ‘Astrid stond tot voor kort midden in het leven’

NIJMEGEN/BEUNINGEN - Ouderen in verpleeghuizen leven door de verplicht gesloten deuren in isolement. Triest, inderdaad. Maar de 58-jarige dochter van Anneke Smolders dan? ,,Astrid stond tot voor kort midden in het leven. Zij en andere jongeren in het verpleeghuis zijn óók eenzaam.”

3 reacties

 • PietjeBel

  10 maanden geleden
  Ik wil met onderstaande en bovenstaande  reactie niet zeggen dat er geen aandacht mag zijn voor allerlei groepen mensen die zich tgv de corona crisis eenzaam voelen. Ik wil mensen er van bewust maken dat dit in deze samenleving voor velen al jarenlang speelt. Dat ik dat ook triest vind en moeilijk oplosbaar.
 • PietjeBel

  10 maanden geleden
  De mensen waarover ik schrijf worden niet vijf weken doch jarenlang door niemand aangeraakt. Ze spreken regelmatig dagenlang niemand, hooguit de cassierre bij het doen van een boodschap of zo. Dat is voor hen normaal. Deze mensen lijden in stilte. Voor allerlei doelgroepen is nu aandacht. Deze groep blijft onzichtbaar en is veel groter dan we denken. Op hun eenzaamheid rust een taboe, i.t.t. alle mensen die nu aandacht krijgen omdat ze korte tijd niemand lijfelijk niemand zien/spreken is deze crisis voor hen geen stap terug. Ze leven hier al jaren mee, zijn het min of meer gewend.
 • PietjeBel

  10 maanden geleden
  Triest allemaal, ik hoop dat er meer saamhorigheid in de samenleving komt nu er meer mensen zich eenzaam gaan voelen. Het is namelijk zo dat er in deze maatschappij al jaren voor de coronacrisis talloze mensen uit allerlei leeftijdsgroepen zich eenzaam voelen. Een aanzienlijk deel van hen leeft op de armoedegrens en heeft chronische ziekte, fysieke beperking of handicap. Soms zelfs een combinatie daarvan. Zolang er niet aan de buitenkant te zien is wat men mankeert wordt er tot de dag van vandaag aan hen geen hulp geboden door de mensen in hun omgeving. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Nijmegen e.o.