Volledig scherm
Enkele kandidaten van de Dierenpartij Nijmegen met vooraan in het midden lijsttrekker Michelle van Doorn. © Dierenpartij

Ook Partij voor de Dieren met vrouwelijke lijsttrekker voor raadsverkiezingen

NIJMEGEN - De Partij voor de Dieren doet op 21 maart 2018 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen. Lijsttrekker is Michelle van Doorn. 

Zij is sinds een paar jaar voorzitter van de Partij voor de Dieren afdeling Gelderland en heeft onder andere een achtergrond in bestuurskunde en vreemdelingenrecht.

Record

Deze keus betekent dat Nijmegen ten minste vier vrouwelijke lijsttrekkers krijgt, een record voor de Waalstad. Eerder wezen ook GroenLinks, de VVD en de Stadspartij al een vrouw aan voor plek één op de kandidatenlijst.

Lijst 

De nummer 2 op de lijst van de Partij voor de Dieren  is Eline Lauret. Zij is sinds de afronding van haar studie psychologie werkzaam bij diverse dierenwelzijnsorganisaties. De nummer 3 is Tim Zeegers. Hij is coördinator van de werkgroep Nijmegen van de Partij voor de Dieren en werkt in de culturele sector als theatermaker. De nummer 4 is Frank de Gram. Hij is van origine kunsthistoricus en werkzaam bij een zorg- en welzijnsorganisatie.

Aanjager

Lijsttrekker Michelle van Doorn: ,,Nijmegen is bij uitstek een stad waar de Partij voor de Dieren een mooie rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen. De stad heeft al een groen karakter, maar er is nog aardig wat werk te verzetten om Nijmegen echt dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.