Ook politie heeft ‘nog heel veel vragen’ over man die met geweld dreigde in centrum van Nijmegen

VideoNIJMEGEN - De man die dinsdagmiddag dreigde met geweld in locatie Achter de Bank van Woonzorgnet, in hartje Nijmegen, is aangehouden. Dat gebeurde door een zwaarbewapend politieteam omstreeks 18.50 uur.

Volledig scherm
Deze mannen stonden klaar om binnen te vallen. Dat gebeurde dinsdag uiteindelijk rond 18.50 uur. © Tom Hessels

De man zou dreigen ‘mensen in de buurt te beschieten’, zegt een politiewoordvoerder. Er was geen sprake van een gijzeling. De man was als enige in de ruimte aanwezig waar hij werd aangehouden. Hij is na de aanhouding weggevoerd naar het politiebureau van Nijmegen. 

Op filmbeelden is te zien dat het om een oudere man gaat. Waarom de man dreigde met geweld, is nog niet bekend. De politie heeft de zaak nu in onderzoek. ‘Ook de politie heeft nog heel veel vragen. Morgen zullen op een aantal vragen mogelijk antwoord gegeven kunnen worden’, aldus de politie in een persbericht. 

Woonzorgnet 

De melding van de dreiging kwam rond 16.00 uur binnen. De politie was massaal aanwezig en had Achter de Bank, Klein Mariënburg en de Hertogstraat afgezet. 

In het pand van Woonzorgnet krijgen mensen met ernstige psychiatrische problematiek 24-uurs zorg en woonbegeleiding. De verdachte is volgens ingewijden een patiënt en bewoner van Woonzorgnet. 

Een aantal bewoners van de locatie zat na de dreiging op straat, samen met begeleiders. In het pand zijn zestien woonstudio’s. Volgens onze verslaggever ter plaatse leek er bij de bewoners en begeleiders geen sprake te zijn van paniek. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Volledig scherm
Het arrestatieteam in Nijmegen © Tom Hessels
Volledig scherm
De betreffende locatie bij het blauwe pijltje in het midden. © Google Maps
Volledig scherm
Een man maakt zich gereed voor de aanstaande inval in Nijmegen © Tom Hessels
Volledig scherm
Het arrestatieteam is aangekomen. © Tom Hessels
Volledig scherm
Politie is in grote getalen aanwezig © Tom Hessels
Volledig scherm
Achter de Bank. © Tom Hessels
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.