Volledig scherm
Bloemenzee bij het ouderlijk huis van Mariska Peters. © Harm Graat/DG

Oom Mariska Peters in tbs-kliniek aangehouden

NIJMEGEN - In de Nijmeegse Pompekliniek is dinsdagochtend een 51-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Mariska Peters. Het gaat om een familielid van Mariska. Dat bevestigt de politie.

Volgens de familie van Mariska Peters gaat het om een oom.

Veroordeling
De verdachte verbleef op de open afdeling van de kliniek. Daar zat de man in de laatste fase van zijn behandeling na een eerdere veroordeling.

Rechercheurs kwamen de tbs-instelling binnen en lichtten de verdachte daar van zijn bed, zo meldt ook een mede-bewoner van de Pompekliniek telefonisch aan De Gelderlander. De kamer zou grondig zijn doorzocht, de verdachte is meegenomen voor verhoor.

Hatertse Vennen
Mariska Peters (21) werd op zondag 22 februari gevonden in natuurgebied de Hatertse Vennen bij Nijmegen. Ze bleek te zijn gewurgd. Mariska was vermist sinds ze in de nacht van zondag 8 op maandag 9 februari haar ouderlijk huis in de wijk Neerbosch-Oost verliet. Ze vertelde haar moeder dat ze naar een vriendin in stadsdeel Lindenholt ging, maar die vriendin wist van niks.

Mariska's auto werd 2 dagen later aangetroffen in Neerbosch-Oost; de auto was open en de tas en portemonnee van Mariska lagen er nog in.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.