Volledig scherm
PREMIUM
De legendarische Waalcrossing werd in 1977 nagespeeld in de film 'A bridge too far.' © De Gelderlander

Oorlogsheld Jenkins sneuvelde in Nijmegen en is na 74 jaar terecht

NIJMEGEN - MIA (Missing In Action) stond 74 jaar achter de naam Willard Jenkins die in Nijmegen omkwam. Na een dna-test blijkt dat hij als onbekende militair op de Amerikaanse Begraafplaats Margraten ligt.

Volledig scherm
De telegram die de moeder van Willard Jenkins kreeg. © Edna Jenkins

Willard Jenkins werd op 20 september 1944 in Nijmegen gedood tijdens gevechten om de Waalbrug. Hij werd in zijn borst en hoofd geschoten bij het oversteken van de Waal en sloeg overboord. 'Your son Willard Jenkins has been reported missing in action', was de boodschap die zijn moeder Verna Jenkins per telegram kreeg.

Omdat hij nooit is teruggevonden, heeft de moeder zich haar verdere leven vastgeklampt aan de mogelijkheid dat hij nog leefde en zou terugkeren. Verna Jenkins heeft nooit zekerheid gekregen over het lot van haar zoon. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.