Volledig scherm
© Koen Suyk

Opbrengst windmolens Lent valt tegen door weinig wind

NIJMEGEN - Eindelijk begint de wind aan een inhaalrace. Voor het eerst in maanden waait het stevig in Nederland en draaien de vier nieuwe windmolens aan de Griftdijk-Noord in Lent op volle kracht, Dat gebeurde eerder alleen op nieuwjaarsdag toen er storm was. 

 De opbrengst van de molens valt daarom tot nu toe tegen ten opzichte van de prognoses. De achterstand bedraagt nu al 3.500 megawattuur (MWh). Dat komt neer op een energieverbruik van zo'n 1.000 huishoudens in een jaar. Vooraf was berekend dat de windmolens elektriciteit zouden kunnen leveren voor circa 7.000 huishoudens.

Optimistisch

Pim de Ridder, directeur van het windpark Nijmegen-Betuwe, is echter nog niet in paniek. De wind valt dan wel tegen, maar als het waait doen de molens die het afgelopen najaar startten met draaien , het prima. De Ridder blijft dan ook optimistisch over de opbrengstresultaten in de toekomst. Hij benadrukt dat het lastig is het weer voor de lange termijn te voorspellen. Dat geldt dus ook voor de wind. ,,Je moet het weer altijd over een lange periode beoordelen." 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.