Volledig scherm
PREMIUM
Kantoor van thuiszorgorganisatie Verian in Apeldoorn © Verian

Openbaar aanbesteden van jeugdzorg-teams mogelijk splijtzwam in Nijmeegse coalitie

NIJMEGEN - De Nijmeegse SP-fractie verzet zich faliekant tegen het openbaar aanbesteden van de nieuwe jeugdzorgteams die Nijmegen met ingang van het nieuwe jaar wil oprichten. Deze ‘brede basisteams’ moeten meer slagkracht bieden dan de als mislukt beschouwde dure en te bureaucratische sociale wijkteams. 

Het voorstel in de gemeenteraad om allereerst de jeugdzorg en mogelijk in een later stadium ook de zorg voor volwassenen aan te besteden, wordt vanavond voorgelegd aan de gemeenteraad. De SP steunt van ganser harte de omslag naar teams die direct hulp moeten gaan bieden.

Volgens raadslid Petra Molenaar verliest Nijmegen echter grip op de zorg zodra een commerciële partij het voor het zeggen krijgt. ,,Er dreigt een vergelijkbaar scenario als met Vérian en de huishoudelijke hulpen. Iedereen heeft kunnen zien hoe slecht dat is afgelopen.” 

Quote

Terwijl je in een sociale stad als Nijmegen zou mogen verwachten dat kwetsbare mensen de best mogelijke zorg krijgen. Dat botst met het principe van marktwer­king

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hoe de Nijmeegse Joden verdwenen: ‘Als je het langer bestudeert wordt het alleen maar erger en erger’
    PREMIUM

    Hoe de Nijmeegse Joden verdwenen: ‘Als je het langer bestudeert wordt het alleen maar erger en erger’

    NIJMEGEN - Wat is er gebeurd met de Nijmeegse Joden? Wie waren ze? Hoe ging de vervolging hier in zijn werk? Leo van den Munkhof en Willem Oosterbaan doen onderzoek om de huiveringwekkende werkelijkheid verder aan het licht te brengen, waarbij de rol van Nijmeegse ambtenaren, Nijmeegse agenten en Nijmeegse bedrijven pijnlijk duidelijk wordt. Ze publiceren hierover op de nieuwe website oorloginnijmegen.nl.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.