Volledig scherm
PREMIUM
Operatiekamer in een ziekenhuis. Foto ter illustratie. © ANP

'Operatie voor zwakke oudere of gebitscorrectie niet zomaar vergoeden'

Wie ziek is, moet ongeacht zijn of haar leeftijd in het ziekenhuis worden behandeld. Maar als een hoogbejaarde bijvoorbeeld een nieuwe heup nodig heeft, moet de operatie alleen worden vergoed, als de ontvanger daar nog fit genoeg voor is.

Dat vinden volgens onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen de meeste Nederlanders. Hun conclusie is dat Nederland solidariteit hoog in het vaandel heeft, maar wel vindt dat er grenzen zijn aan wat moet worden betaald door de verzekering.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.