Volledig scherm
PREMIUM
Operatiekamer in een ziekenhuis. Foto ter illustratie. © ANP

'Operatie voor zwakke oudere of gebitscorrectie niet zomaar vergoeden'

Wie ziek is, moet ongeacht zijn of haar leeftijd in het ziekenhuis worden behandeld. Maar als een hoogbejaarde bijvoorbeeld een nieuwe heup nodig heeft, moet de operatie alleen worden vergoed, als de ontvanger daar nog fit genoeg voor is.

Dat vinden volgens onderzoekers van het Radboudumc in Nijmegen de meeste Nederlanders. Hun conclusie is dat Nederland solidariteit hoog in het vaandel heeft, maar wel vindt dat er grenzen zijn aan wat moet worden betaald door de verzekering.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Radboud Universiteit stuurt phishing-mail naar studenten en medewerkers: Trappen ze erin?

    Radboud Universi­teit stuurt phis­hing-mail naar studenten en medewer­kers: Trappen ze erin?

    NIJMEGEN - Alle studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit kregen onlangs een mailtje: ‘Uw mailbox is bijna vol. Om te voorkomen dat uw mailbox niet meer bereikbaar is voor uzelf en voor anderen die u willen mailen, adviseren we u dringend extra ruimte aan te vragen.’ De e-mail riep op dit zo snel mogelijk te doen door op een link te klikken en hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.