Picknickers in het Valkhofpark.
Volledig scherm
Picknickers in het Valkhofpark. © Gerard Verschooten

Opknap Valkhofpark: niet meer wachten op herbouw donjon

NIJMEGEN - Al ruim twaalf jaar wordt gewacht op de bouw van een donjon in het Valkhof. Intussen is de opknap van het park telkens blijven liggen. Daarom wacht de gemeente Nijmegen niet langer. Ze nemen de regie zelf in handen en werken inmiddels aan een groot herinrichtingsplan. In november moet het nieuwe plan klaar zijn en velt de commissie welstand er een oordeel over.

15 reacties

 • Barbarossa

  3 jaar geleden
  De Stichting Donjon kreeg in 2008 van de gemeente ongevraagd de opknap van het park erbij. Vervolgens zijn de gemeentelijke parkeisen wel een keer of 6 veranderd. En moest de Stichting keer op keer nieuwe parkplannen laten maken. Dat heeft het proces jarenlang vertraagd. Goed besluit om de park-opknap alsnog los te koppelen! Overigens maakt de huidige Donjon-architect een echt traditioneel dus niet modernistisch ontwerp van hoge kwaliteit. Uniek voor Nijmegen als oudste stad van Nederland en bovendien privaat gefinancierd!
 • Pluk

  3 jaar geleden
  Daarvoor kun je gewoon in Nijmegen blijven. Dezelfde architect heeft de Bastei ontworpen en dat is prachtig geworden!
 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Niet mee eens met een democratisch gekozen besluit? De boel gewoon net zo lang traineren en daarna gewoon negeren. Want och, wij slimme mensen weten het toch beter dan al dat domme gepeupel. 
 • Jeroen Franssen

  3 jaar geleden
  De uitslag van dat referendum ging over een toren die er authentiek uit zou zien en die de gemeente geen kapitaal zou kosten. Dat is duidelijk niet de toren die er nu dreigt te komen.
 • Citroen

  3 jaar geleden
  Nijmegen kan weer een historische skyline terugkrijgen die de stad weer een beetje aanzien en smoel geeft. Echt oerdom als politici alles doen om dit te frustreren Nijmegenaren hebben hier voor gestemd. Deze toren is juist voor het toekomstige Nijmegen van belang om het vitaal en levendig te houden. Het brengt het oude en nieuwe stadsbeeld in evenwicht. 
 1. Illegale sigarettenfabriek in Kranenburg: celstraf voor 12 mannen, maar de 'grote jongens’ bleven buiten schot
  PREMIUM

  Illegale sigaretten­fa­briek in Kranenburg: celstraf voor 12 mannen, maar de 'grote jongens’ bleven buiten schot

  DÜSSELDORF - De rechtbank in Düsseldorf heeft 12 mannen, uit Polen en de Oekraïne, veroordeeld tot een celstraf van 2,5 jaar. De mannen werkten in een illegale sigarettenfabriek in Kranenburg, de grootste die ooit in Duitsland ontdekt is. De sigaretten van de merken Richmond, Regal, Richman en Mayfair werden onder meer opgeslagen in een loods in Heumen en waren bedoeld voor de Britse markt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

 2. Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede
  Play

  Zo verloopt het vaccineren bij de GGD in Ede

Nijmegen e.o.