Volledig scherm
© DG

Opletten geblazen voor scheepvaart in Waal bij Nijmegen: boot sleept boei mee

NIJMEGEN - Een binnenvaartschip met extra duwbak heeft woensdagavond een boei geraakt en meegesleept op de waal bij Nijmegen. Het zogeheten koppelverband kwam rond 19.30 uur stil te liggen onder de spoorbrug. 

Andere boten moeten uitwijken om te zorgen dat ze het schip niet raken. Rond 20.15 uur heeft het schip de boei van zich afgeschud. Die ligt nog altijd midden in de vaargeul. Om verdere ongelukken te voorkomen is Rijkswaterstaat met een boot ter plaatse.

Even voor 21.00 uur is een sleepboot aan het binnenvaartschip vastgemaakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.