Opmerking over hoofddoek zou aanleiding steekpartij zijn

NIJMEGEN - Een opmerking over de hoofddoek van zijn vrouw was volgens een 22-jarige Nijmegenaar de aanleiding van de steekpartij, tweede pinksterdag, op het Quackplein. Het slachtoffer liep daarbij onder meer een klaplong en gekneusde ribben op.  

De opmerking over de hoofddoek werd volgens de Nijmegenaar gemaakt door een vrouw die nog tijdens de woordenwisseling telefonisch haar zoon te hulp riep. 

Het Quackplein in Nijmegen.
Volledig scherm
Het Quackplein in Nijmegen. © Google

Toen de 17-jarige knaap direct na aankomst dreigend op de zwangere vrouw toe stapte sprong de Nijmegenaar er naar eigen zeggen tussen, waarop hij in de rug werd gestoken door de zoon. 

Pas in de ambulance kreeg het slachtoffer in de gaten dat hij met een mes gestoken was. De moeder van de jongen met het mes zou tegen de politie hebben verklaard dat de zwangere vrouw haar als eerste bedreigde. 'Mijn vrouw gaat aangifte doen van discriminatie. Zelf doe ik geen aangifte. Ik zal het probleem zelf oplossen', zo laat de man, in reactie op eerdere berichtgeving in deze krant over het steekincident, weten.

Vrijgesproken

De politie zegt de zaak nog in onderzoek te hebben en zowel het slachtoffer als diens vrouw nog steeds als verdachten te beschouwen. De 22-jarige Nijmegenaar zegt zich daar geen zorgen over te maken. Volgens hem heeft zijn advocaat hem en zijn vrouw verzekerd dat ze vrijgesproken zullen gaan worden of dat de zaak geseponeerd wordt.

Dat de 22-jarige geen aangifte doet is volgens de politie niet relevant. Bij voldoende bewijs, als verwondingen of aan de hand van getuigenverklaringen kan de politie de zaak ook zelf bij het Openbaar Ministerie aandragen. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.