Volledig scherm
Volgens de politie is de autobrand op de Dukaatstraat in Nijmegen aangestoken. © Persbureau Heitink

Opnieuw auto in brand gestoken in Nijmegen

updateNIJMEGEN - De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag voorkomen dat een auto uitbrandde op de Dukaatstraat in Nijmegen. De politie gaat uit van brandstichting

De brand ontstond rond 01.30 uur. Bij aankomst van de hulpdiensten stond de binnenkant van de auto stond volledig in brand. Door het ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen.

De omgeving van de auto is met linten afgezet. ,,We gaan op dit moment uit van brandstichting,” laat een politiewoordvoerder zaterdagochtend weten. ,,De forensische opsporing zal in de loop van de dag sporenonderzoek gaan doen in en rondom de auto.”

Tweede brand

Het betreft de tweede autobrand in één week tijd in de Dukaatstraat. In de nacht van zondag op maandag ging eveneens een voertuig in vlammen op. De vlammen sloegen toen over naar een tweede auto, die eveneens uitbrandde. Buurtbewoners omschreven de brand toen als een ‘gerichte actie.’

,,Twee branden in dezelfde straat in een week tijd is een bijzonder toeval, maar in deze fase van het onderzoek is het nog te vroeg hier concrete uitspraken over te doen,” aldus de politiewoordvoerder. ,,Uiteraard wordt een mogelijk verband tussen beide branden meegenomen in het onderzoek.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.