Volledig scherm
Een auto vatte vlam in Nijmegen © Jesse van den Hater/ 112Nieuwsgroep

Opnieuw een autobrand in Nijmegen

NIJMEGEN - In de nacht van dinsdag op woensdag is in Nijmegen opnieuw een auto in vlammen opgegaan. Het vuur was snel onder controle.

De auto stond geparkeerd in de 16e straat van de Leuvensbroek. Rond 04.30 uur werd de brandweer door verschillende bewoners gebeld. Zij waren wakker geworden van de knallen die bij de brand gepaard gingen. De auto wordt woensdagochtend afgevoerd, nadat er forensisch onderzoek is gedaan. Het is nog niet bekend of er opzet in het spel is.

Zeker negen auto's

Sinds de jaarwisseling gingen er in Nijmegen tenminste 9 auto's in vlammen op. Volgens het Verbond van Verzekeraars is het aantal autobranden de afgelopen vijf jaar met 45 procent gestegen. Het werkelijke aantal autobranden ligt hoger omdat lang niet ieder slachtoffer een claim indient bij de verzekering, omdat de auto bijvoorbeeld alleen WA-verzekerd is.

Piek rond jaarwisseling

Vooral in december en januari wordt veel schade geclaimd door een autobrand. Het aantal claims piekt traditioneel rond de jaarwisseling. Hieronder de cijfers van het Verbond voor Verzekeraars over 2018.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.