Volledig scherm
© ANP

Opnieuw onrust bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid

NIJMEGEN - De onrust bij Veilig Thuis Gelderland-Zuid duurt voort. De interim-managers bij het regionaal meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling zijn per direct vervangen.

De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie voor de Gezondheidszorg besloten recent het verscherpte toezicht op de instelling in Nijmegen met een half jaar te verlengen.

Zorgen
Veilig Thuis ligt sinds april aan de leiband van de inspecties. Die blijven zich grote zorgen maken omdat het Veilig Thuis nog steeds niet lukt om meldingen over mishandelde kinderen en volwassenen tijdig te onderzoeken. Nog veel te veel meldingen worden niet binnen de wettelijke termijn van tien weken onderzocht.

Problemen
Vertrokken manager Leo Euser zegt dat hij 'zonder heibel' bij Veilig Thuis is vertrokken. Volgens Euser genoot hij nog steeds volop steun van het GGD-bestuur, waaronder Veilig thuis valt. „Mijn problemen lagen vooral op de werkvloer. Op het functioneren van de organisatie." Euser zegt dat hij daarom zelf begon te twijfelen of hij nog de juiste man was om de kar bij de geplaagde instelling te trekken.

Opvolger
Inmiddels is Euser opgevolgd door Gert Cazemier. Deze nieuwe interim moet voor een betere samenwerking met de politie zorgen. Ook moet de samenwerking met de hulpverlenersteams in de wijken drastisch beter.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.