Opnieuw twee arrestaties voor woningoverval in Kerkstraat Nijmegen

NIJMEGEN - De politie heeft dinsdagochtend twee Nijmegenaren van 20 en 29 jaar aangehouden die worden verdacht van de gewapende woningoverval in de Kerkstraat, op 4 maart van dit jaar. Daarbij werden de bejaarde bewoners opgesloten in een kamer en beroofd van een aantal waardevolle spullen.

Eerder deze maand werden al drie mannen uit Cuijk, Nijmegen en Druten gearresteerd voor de overval. Dit drietal zit nog altijd vast.  

Volledig scherm
Het overvallen echtpaar trok de aandacht met briefjes voor de ramen. © Bert Beelen

Briefjes voor het raam
Bij de overval in de Kerkstraat zouden drie daders betrokken zijn. Het echtpaar van 70 en 75 jaar oud werd onder bedreiging van een vuurwapen opgesloten in een kamer. Nadat de overvallers met diverse waardevolle spullen waren vertrokken, wist het tweetal de aandacht van een voorbijganger te trekken. Deze fietser zag de briefjes met daarop de teksten ‘Help!’en ‘112’ voor de ramen en alarmeerde de politie. Het echtpaar kwam met de schrik vrij.

Ammerzoden
De vijf gearresteerde mannen worden ook verdacht van een woningoverval op 20 maart in Ammerzoden. Deze overval, die rond 23.30 uur plaatshad in de Hogesteeg, zou door vier overvallers zijn gepleegd. Bij de speurtocht naar de daders zijn toen een helikopter en een speurhond ingezet. 

 Welke verdachten precies bij welke overval betrokken zijn, is niet bekend. Het is niet duidelijk waarom de politie beide overvallen aan elkaar heeft gelinkt. Volgens de politie wordt het onderzoek naar de overvallen voortgezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.