Volledig scherm
Het Waalstrandje © Mariska Hofman

Opnieuw wildkampeerder op Waalstrandje

NIJMEGEN - Nadat er enkele weken geleden een aantal Polen op het Waalstrandje woonden, is vandaag opnieuw een tent van een wildkampeerder opgeruimd.

De bewoner wilde niet vrijwillig zijn 'huis' op het Waalstrandje verlaten. Hierop heeft de politie een ultimatum gesteld. Als de bewoner niet voor dinsdagmiddag zelf vertrokken was, werd zijn woonplek door afvalverwerker DAR en Bureau Toezicht afgebroken. 

Aankomend op de plek vond de politie alle spullen, maar niet de kampeerder. De geïmproviseerde tent en de spullen zijn opgeruimd. 

De politie meldt dat hij 's nachts terecht  kan bij de reguliere opvang. De identiteit van de strandslaper is door de politie niet bekend gemaakt.

Een foto die is geplaatst door null (@wijkagent_nijmegen_centrum) op

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?

  De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

  NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’
 2. Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatver­an­de­ring’

  NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls vanavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.