Voedselbank bij de Klif in Lent.
Volledig scherm
PREMIUM
Voedselbank bij de Klif in Lent. © Bert Beelen

Oproep aan Nijmegenaren om voedsel te doneren: Arme Nijmegenaren hebben groente nodig voor de winter

NIJMEGEN - Voedselbank Nijmegen heeft dringend behoefte aan extra etenswaren om de winter door te komen, vers en houdbaar. Ook bij de Vincentius Stichting Nijmegen, die eveneens voedselpakketten uitdeelt als noodhulp aan arme gezinnen, is er grote behoefte aan met name verse groente en fruit.

9 reacties

 • Loetje

  2 maanden geleden
  Dit wekt zoveel woede bij mij op ! Ik word hier echt razend door !Vooral met de wetenschap dat onze'' zogenaamde koning'' elk jaar 5,5 miljoen vangt aan uitkering !En zijn dochter 1,6 miljoen en over de rest maar te zwijgen !Hoelang pikken wij deze wandaden nog ?!
 • Gerrit

  2 maanden geleden
  Als onze overheid stopt met miljarden over te maken naar zuid Europa en andere bananen republieken ben ik best bereid om elke maand 100,00 euro te doneren. 
 • nietus

  2 maanden geleden
  Groente en fruit van het seizoen zijn helemaal niet duur. En al helemaal niet op de markt of bij Lidl etc. Het zit ‘m meer in het feit dat mensen geen tijd maken of geen zin hebben om een gezonde maaltijd te koken. Het interesseert ze gewoon niet, kijk in de wagentjes om je heen, de steeds dikker wordende bevolking, en je ziet dat ik een punt heb. Duur zijn de kosten van ‘een dak boven je hoofd’ in dit land. 1000 euro om alleen al te kunnen wonen is niets meer tegenwoordig. Het is toch belachelijk dat er talloze toeslagen nodig zijn en dat mensen het daarmee nog steeds niet redden... 
 • SminkY

  2 maanden geleden
  Klopt. En zijn groenten echt te duur? Een flinke waspeen kost nog geen €0,25, courgette ook heel goedkoop. Daar kun je aardig wat voor op tafel zetten elke dag. Voorlichting helpt hierin enorm. Voorverpakt is niet te betalen, maar weten mensen de weg naar andere varianten?
 • myou Peters

  2 maanden geleden
  Moeten er we vissen zijn
 1. Nijmeegse supermarkten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  Nijmeegse supermark­ten mogen ook ’s nachts laden en lossen

  NIJMEGEN - Supermarkten mogen tot en met dinsdag 9 februari vrachtwagens de hele dag en nacht laten laden en lossen. Normaal moet dat tussen 07.00 en 23.00 uur gebeuren, maar vanwege de coronacrisis knijpt de gemeente Nijmegen een oogje toe en is het bevoorraden 24 uur per etmaal toegestaan. Ook mogen de essentiële winkels nu op zondag net zolang geopend zijn als doordeweeks: van 06.00 uur tot aan het begin van de avondklok.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig
  Play

  Rutte: scholen eerder open dan 8 februari wordt lastig

 2. Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen
  Play

  Drie auto’s gaan in vlammen op in Wijchen

Nijmegen e.o.