Vierdaagsefeesten 2019.
Volledig scherm
Vierdaagsefeesten 2019. © Paul Rapp

Oproep Vierdaagsefeesten: ‘Red de zomer: dus blijf thuis, was je handen en hou afstand’

NIJMEGEN - Wie komende zomer wil genieten van festivals, moet zich nu streng houden aan alle maatregelen om corona te bestrijden. Die oproep doet de organisatie van de Vierdaagsefeesten, samen met veel andere Europese festivals.

Onder de noemer #SaveTheSummer verspreiden ze hun oproep via sociale media. ‘We vragen jullie: blijf thuis, was je handen, hou afstand van elkaar en volg de adviezen van het RIVM op. Alleen met elkaar kunnen we de schade voor de komende festivalzomer beperken’, schrijft de organisatie.

Volgens de Vierdaagsefeesten staat het festivalseizoen 2020 op losse schroeven, vanwege alle maatregelen in Europa om het coronavirus het hoofd te bieden. 

Verboden of geannuleerd

#SaveTheSummer, de campagne waarin Europese festivals mensen oproepen om zich strikt te houden aan de maatregelen om het coronavirus te bestrijden.
Volledig scherm
#SaveTheSummer, de campagne waarin Europese festivals mensen oproepen om zich strikt te houden aan de maatregelen om het coronavirus te bestrijden. © Vierdaagsefeesten

‘Veel evenementen op korte termijn zijn al verboden en zelfs grote evenementen op lange termijn zoals Glastonbury zien de noodzaak te annuleren', schrijft de organisatie.

‘Vierdaagsefeesten wil hoe dan ook doorgaan, tenzij het onverantwoord is en de overheid beslist dat op dat moment evenementen met grote bezoekersaantallen niet door mogen gaan. Dat kan het RIVM op dit moment nog niet zeggen, daarvoor moet eerst blijken of de huidige maatregelen genoeg effect hebben. Daarom vragen wij jullie: help daarbij, neem je verantwoordelijkheid en luister naar de adviezen van de overheid.’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.