Volledig scherm
Eén van de panda's in Ouwehands Dierenpark in Rhenen speelt met een bal. © Ouwehands Dierenpark/ PR

Opsluiten om geld in te zamelen voor kinderbezoek aan panda's Ouwehands

NIJMEGEN - Zes Nijmeegse ondernemers hebben zich á la Glazen Huis voor 24 uur laten opsluiten in het 'Sponsorhuus' op de Grote Markt in Nijmegen. Ze willen met het Nijmeegse ondernemersnetwerk NUL24 geld inzamelen voor Onky Donky. 

Onky Donky is een stichting die kinderen met een verstandelijke beperking een bijzondere dag aanbiedt op Ouwehands Dierenpark. Ofwel: 'een onvergetelijke dag als een kleine VIP in de dierentuin'. 

Drankje

Onder meer een bezoek aan de onlangs overgekomen Chinese panda's ligt voor hen in het verschiet, verzekert Scholten. Vanaf 16.00 uur kunnen belangstellenden een drankje kopen op de Grote Markt. De opbrengst hiervan gaat eveneens naar Onky Donky.  

De actie loopt sinds donderdagmiddag 17.00 uur. Vrijdagmiddag gaan om 17.00 uur de deuren weer open. ,,Om 12.00 uur hadden we al voor 47.500 euro binnen aan geld en waarde in natura. Het loopt geweldig’’, zegt medeorganisator Edwin Scholten. 

Marlies Boekhoorn

Het Onky Donky Huis is geopend in 2016. Het is een idee van Marlies Boekhoorn, ex-partner van Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpark. Marlies: ,,Ik kwam erachter dat in Nederland 340.000 kinderen onder de armoedegrens leven en 44.000 kinderen uit huis zijn geplaatst. Ik was in shock. Moet je je eens voorstellen wat die kinderen missen!’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.